joi, 28 iunie 2007

Puterea salvatoare a unei prietenii

(autor John W. Schlatter)

Mark mergea spre casă când a observat că un băiat s-a împiedicat si a scăpat pe trotuar un brat de cărti pe care le căra, două pulovere, o bâtă de baseball, o mănusă si un mic casetofon. A îngenuncheat alături de băiatul acela si l-a ajutat să adune lucrurile. Pentru că mergeau în aceeasi directie, l-a ajutat să care lucrurile.

A aflat că pe băiat îl chema Bill, că-i plăceau jocurile electronice, baseball-ul si istoria, că avea o groază de necazuri cu celelalte materii si că tocmai atunci rupsese prietenia cu o fată.

Au ajuns la Bill acasă si Mark a fost invitat să intre, să bea ceva răcoritor si să se uite împreună la televizor. După-amiaza aceea a trecut într-un mod plăcut, printre râsete si jocuri electronice. Mark a plecat acasă. Au continuat să se mai vadă până când amândoi au intrat la liceu. S-au întâlnit de câteva ori de-a lungul anilor. În ultimul an, înainte de absolvire, Bill l-a căutat pe Mark ,vrând să-i vorbească.

Bill i-a adus aminte de ziua când s-au întalnit ei pentru prima dată.

"Nu te-ai întrebat de ce căram atât de multe lucruri cu mine?", l-a întrebat Bill.

"În ziua aceea am făcut curătenie în dulapul meu, pentru că nu voiam să las mizerie pentru altul. Pusesem deoparte mai multe pastile de dormit, pe care le-am luat de la mama, si mergeam spre casă ca să mă sinucid. După ce am petrecut câtva timp împreună în ziua aceea, vorbind si râzând, mi-am dat seama că dacă mă omoram nu voi mai avea parte niciodată de prietenia unor oameni ca tine. Asa că, Mark, atunci când m-ai ajutat să adun cărtile de pe jos ai făcut ceva mult mai important pentru mine. Mi-ai salvat viata."

Niciun comentariu: