miercuri, 24 august 2011

Despre Hristos

Domnul Isus a trăit pe pământ 33 de ani și jumătate. A fost cunoscut public doar trei ani și jumătate.

Nu a fost nici politician, nici lider religios, nu a fost nici comandant de oști, nu a fost nici filozof.

Cu toate acestea a vorbit la mulțimi de oameni, a rezolvat problemele multora din ei, a vorbit despre lucruri care au stârnit interesul, a influențat prin viața și cuvintele Lui milioane și miliarde de oameni.

Nu a vorbit despre economie, nu a vorbit despre politică, nu a făcut incursiuni în gândirea filozofică, nu a discutat problemele militare ale vremii Lui, nu a rezolvat problemele sociale, nu a vorbit despre descoperii științifice.

Cu toate acestea discursurile Lui au atras mii șii mii de ascultători atunci, iar de-a lungul istoriei milioane și milioane de oameni citesc și împlinesc învățăturile Lui.

Nu a folosit tehnici de manipulare a publicului, nu a folosit nici arme, nu a folosit nici argumente politice, nu a luat nici mită, nu a căutat interesul Lui, nu a umblat cu cei mari, bogați sau puternici, nu a studiat la nici o universitate din vremurile Lui, nu s-a predicat pe El însuși, ci El însuși era un discurs măreț.

Cu toate acestea oamenii l-au urmat atunci, iar până astăzi milioane de bărbați și femei, bătrâni, tineri și copii sunt atrași, și mai mult decât influențați, ei sunt schimbați de El. El, după două mii de ani încă mai are influență aspra oamenilor, încă schimbă inimi, minți și destine.

Domnul Isus este Acela care prin cuvinte simple a descris minunăția lucrurilor viitoare, prin cuvinte puține a conturat și definit adevărul absolut, El însuși.

Cu toate acestea, prin rugăciuni și prin atingeri a adus videcarea multora, a argumentat și a ținut față celor mai dificile întrebări și dispute.

Nu a avut avere, casa Lui nu a avut adresă, a călătorit mult și nu cu mașina, nu a avut susținere politică sau religioasă, nu a cunoscut împărați sau deminitari.

Cu toate acestea El a este Creatorul univerului, a pământului, împărații din vremea Lui doreau să-L vadă, liderii religioși stăteau cu gura căscată la predicile Lui, conducătorii lumii de-a lungul istoriei au căutate să citească și să afle cine este El.

Biblia ne vorbește despre El și cuvântările Lui în cele patru Evanghelii.

A fost născut miraculos, a trăit ca un om normal, dar la treizeci de ani a început o activitate publică ce urma să clarifice motivul pentru care a venit pe pământ ca OM. În cele mai multe din relatările Bibliei este descris și cuvintele Lui mărtutiesec depspre EL ca fiind singurul Salvator al omenirii, singurul Vestitor al unei Împărății dincolo de timp și spațiu.

El nu a venit să vorbească despre o soluție pentru sistemul de conducere a lumii, El nu a venit să vorbească despre rezolvarea problemelor religioase, El a venit ca prin Sine Însuși să refacă legătura omului cu Cel cel trimisese, și ca prin moartea și învierea Lui, El să devină ceea ce de fapt este Rege al regilor și Domnul domnilor, singurul Împărat al unei împărății veșnice plină cu oameni sfințiți de sângele Lui.

El este Domnul Isus, nu orice alt Isus ci El este unicul SALVATOR și DOMN în fața căruia orice genunchi se va pleca și orice limbă Îl va recunoaște. El este singurul Fiu al Tatălui, și întreaga Dumnezeire locuiește pe deplin în El.

http://trezirespirituala.wordpress.com/2011/08/22/despre-hristos/