miercuri, 26 septembrie 2012

Cine este Isus Cristos?

preluare de pe http://www.allaboutjesuschrist.org/romanian/cine-este-isus-cristos.htm

Inceputurile smerite

 Cine este Isus Cristos? El este Singurul Fiu al lui Dumnezeu, si totusi a coborat de pe tronul Tatalui Sau, in pantecele unei femei. El a devenit Fiul Omului ca sa putem deveni noi fii de Dumnezeu. El a fost conceput de Duhul Sfant si a fost nascut dintr-o fecioara. A trait in lipsa si nu a fost cunoscut in afara orasului Nazaret. Nu a fost niciodata bogat si cu influenta. El a lasat haina Sa cereasca pentru a imbraca haina unui om obisnuit. El era bogat si totusi pentru noi a devenit sarac. A dormit in grajdul altuia; a calatorit pe magarul altuia si a fost ingropat in mormantul altuia.  

Lucrarea plina de minuni

Istoria nu a cunoscut pe nimeni asemenea Lui. In copilarie, a uimit un rege. Ca si adolescent, i-a uimit pe teologi cu cunosterea si intelepciunea Sa, pentru ca toata cunoasterea Lui era de la Dumnezeu. In maturitate, El a stapanit fenomenele naturii si a linistit furtuna pe mare. A vindecat fara medicamente si a hranit mii de oameni din pranzul unui baiat. Chiar si demonii au ascultat de El si a dat din nou viata celor morti. Totusi El a suferit si a indurat in trup si suflet mania lui Dumnezeu impotriva pacatului intregii rase umane. El a fost dispretuit si respins de oameni. Desi era nevinovat, a fost judecat de un judecator civil si condamnat la moarte pe cruce.  

Impactul care schimba vieti

Prin suferinta si moartea Sa, El a platit in intregime pentru pacatele tuturor care cred in El. Ne-a eliberat astfel de la judecata sigura si de la condamnarea vesnica a lui Dumnezeu care trebuia sa cada asupra noastra. Unii oameni si-au dat viata pentru altii si multi oameni mari au fost si nu mai sunt, insa Isus Cristos traieste si astazi. Irod cel Mare nu L-a putut omori. Satan nu L-a putut opri. Moartea nu L-a putut distruge. Mormantul nu L-a putut tine. Satisfacand in mod perfect dreptatea lui Dumnezeu, El a biruit moartea si a inviat a treia zi, dupa cum a zis.  

Cine este pentru tine Isus Cristos? O intrebare pentru fiecare din noi!

Cine este Isus Cristos? In ultimii 2000 de ani fiecare barbat, femeie si copil au fost confruntati de aceeasi intrebare. In Matei 16:15, Isus pune urmatoarea intrebare: “’Dar voi’, le-a zis El, ‘cine ziceti ca sunt?’” Acum este randul tau. Cine zici tu ca este Isus pentru tine?