marți, 30 octombrie 2007

Ioan 3 : 16

Prichindel era un baietel sarac, al nimanui, care traia pe strada. Lui nu-i placea sa fure sau sa cerseasca ca ceilalti copii ai strazii asa ca vindea ziare la coltul strazii.

Intr-o seara geroasa, tocmai se starnise un viscol, iar oamenii treceau cand si cand pe la coltul de strada unde Prichindel incerca sa vanda ziarele. Baietelului ii era atat de frig incat nici nu incerca sa mai vanda ziare.

S-a dus la un politist si l-a intrebat:

"Domnule, stiti cumva din greseala un loc calduros unde ar putea dormi un baiat sarac in noaptea asta? Vedeti dumneavoastra, eu dorm ghemuit intr-un colt, mai jos, pe alee, si e ingrozitor de frig acolo in noaptea asta. Mi-ar prinde bine un loc caldut unde sa stau."

Politistul s-a uitat la baiat si i-a raspuns:

"Du-te pe strada asta la vale si vei ajunge la o casa alba mare. Cand ajungi acolo, sa bati la usa si cand iti va deschide sa spui doar "Ioan 3 cu 16" si te vor lasa sa intri."

Si asa a si facut. A urcat treptele, a batut la usa si dupa cateva clipe i-a deschis o doamna. Baiatul s-a uitat la ea si a zis timid si cu teama: "Ioan 3 cu 16".

Femeia i-a deschis larg usa si l-a poftit in casa: "Intra, fiule!"

L-a luat inauntru si i-a aratat un leagan in fata unui semineu pe care sa se aseze si a plecat. Baiatul a stat acolo un timp, gandindu-se:
"Ioan 3 cu 16?!...nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta incalzeste un baiat inghetat!!!!"

Putin mai tarziu doamna cea buna s-a intors si l-a intrebat: "Iti este foame?".

El a raspuns: "Ei bine, doar un pic. Nu am mancat de cateva zile si cred ca as putea da gata un pic de mancare."

Femeia l-a invitat in bucatarie si l-a invitat sa se aseze la o masa plina cu bucate. A mancat si iar a mancat pana ce nu a mai putut. Apoi s-a gandit:

"Ioan 3 cu 16?!... nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta satura un baiat infometat!!!!"

Apoi l-a chemat sus intr-o baie unde se afla o cada imensa plina cu apa calda si a stat acolo ca sa se inmoaie putin. Dupa ce s-a spalat, s-a gandit din nou:

"Ioan 3 cu 16?!... nu inteleg deloc ce inseamna, dar cu siguranta curata un baiat murdar."

Baiatul nu mai facuse niciodata o baie cu adevarat. Singura baie care a facut-o vreodata a fost cand statea langa un hidrant care era deschis.

Femeia l-a luat apoi si l-a dus intr-un dormitor, l-a infasurat cu un cearsaf, l-a pus pe un pat, l-a invelit cu o patura pana la gat, l-a sarutat de noapte buna si a stins lumina. In timp ce statea in intuneric si privea afara pe fereastra cum ningea in acea noapte geroasa, s-a gandit:

"Ioan 3 cu 16?!... nu inteleg ce inseamna, dar cu siguranta odihneste un baiat frant de oboseala!!!"

Dimineata, femeia a venit sus si l-a luat din nou in bucatarie, la acea masa plina de bucate. Dupa ce a mancat, ea l-a luat din nou si l-a asezat in acel balansoar, in fata semineului si a luat o Biblie.

S-a asezat in fata lui, uitandu-se la fata lui inocenta:
"Intelegi tu ce inseamna "Ioan 3 cu 16"?" l-a intrebat ea gentil.

El a raspuns: "Nu, doamna, nu inteleg. Am auzit prima oara cuvintele acestea aseara, cand politistul mi-a zis sa le folosesc."

Ea a deschis Biblia la Ioan 3 cu 16 si a inceput sa-i vorbeasca despre Isus. Chiar acolo, in fata acelui semineu, baiatul si-a predat inima lui Isus. Stand acolo, s-a gandit:

"Ioan 3 cu 16?!... nu prea inteleg eu ce inseamna, dar cu siguranta salveaza un baiat pierdut."

Stii ceva... trebuie sa marturisesc ca nici eu nu inteleg?! Este greu sa inteleg cum Dumnezeu, a fost atat de binevoitor sa-L lase pe Isus, Fiul Sau, sa moara pentru mine si nu prea pot sa inteleg de ce Isus a fost de acord sa faca un asemenea lucru... nu inteleg agonia Tatalui si a ingerilor din ceruri in timp ce-L priveau pe Isus cum a suferit pe cruce... nu inteleg dragostea Lui fierbinte pentru MINE, dragoste ce L-a tinut pe Isus pe cruce pana la sfarsit...

NU INTELEG, dar...cu siguranta face ca viata sa merite traita!!!

Ioan 3:16

"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."

Niciun comentariu: