joi, 28 ianuarie 2010

Cocosatul

preluare de pe romania-actualitati.ro

Uneori e îndeajuns să spui oamenilor un cuvânt bun şi asta face poate mai mult decât banii sau orice alt lucru. Mai ales dacă omul căruia îi vorbeşti este unul defavorizat de viaţă.

Uneori folosim cuvinte mari care nu au efectul mult aşteptat. În general vorbim din cărţi şi mai puţin ca de la suflet la suflet. Cuvintele simple, spuse cu însufleţire pot mângâia viaţa unui om.

Unui mare predicator îi plăcea să arate că lucrarea Domnului este desăvârşită. Un cocoşat care îl ascultase l-a aşteptat la ieşirea din biserică şi i-a spus: „Zici că Dumnezeu face bine tot ceea ce face, dar uite cum m-a făcut pe mine!” Predicatorul l-a privit o clipă şi nu s-a pierdut. A realizat pe loc pericolul unui răspuns doctrinar. L-a prins prieteneşte de umeri şi i-a răspuns cu blândeţe, zâmbind discret: „De ce plângi prietene? Pentru un cocoşat, să ştii că arăţi foarte bine!”.

Sărmanul om, obişnuit cu dispreţul sau cu mila plângăcioasă a celor din jur, nu se aştepta la un astfel de răspuns. A izbucnit în râs şi a înţeles că viaţa are sens pentru fiecare.

Niciun comentariu: